Ta hjälp för att sluta röka

Att sluta röka är väldigt svårt eftersom du måste tampas med både ett fysiskt och ett psykiskt begär. Genom att ta hjälp av olika hjälpmedel kan du underlätta för dig själv. Läs vidare för att lära dig mer om nikotinpåsar eller nicotine pouches som de även kallas. Några populära märken på nikotinpåsar är LYFT, ACE, White Fox, ZYN och on!

Vad är en nikotinpåse?

En nikotinpåse kan liknas vid snus på många sätt och vis. Den stora skillnaden är att snus innehåller tobak medans nicotine pouches endast innehåller nikotin. Nikotinpåsar är klassade som ett läkemedel och bör därför tas enligt instruktionerna för att hålla ditt nikotinbegär under kontroll. Du kan hitta nikotinpåsar på apoteket eller i en livsmedelsbutik. Numera går det även att beställa nikotinpåsar online.

Hur du använder nikotinpåsar

Du som tidigare har snusat kommer inte ha några problem att använda dig av nicotine pouches då principen är densamma.

 • Fukta påsen med tungan och placera den under läppen
 • Ta ut nikotinpåsen efter cirka 30 minuter
 • Genom att flytta runt påsen lite frigör du mer nikotin
 • Vanligtvis används cirka 8-10 påsar per dag
 • Dagsintaget bör inte överstiga 24 påsar

Fördelar med nikotinpåsar

Den stora fördelen med nicotine pouches är att de inte innehåller någon tobak. Påsen är torr och innehåller en bit cellulosa som är besprutad med nikotin.

 • Ett diskret alternativ
 • Enkelt att reglera mängden nikotin
 • Kan användas även i rökfria miljöer
 • Innehåller ingen tobak

Eftersom tobak innehåller många olika farliga och cancerframkallande ämnen är det tobaken som är boven i dramat. Genom att byta till nicotine pouches istället för snus eller cigaretter slipper du få i dig.

 • Kolmonoxid
 • Kadmium
 • Bly
 • Tjära
 • Ammoniak

Utöver dessa ämnen innehåller tobak en rad andra hälsofarliga substanser.

Nackdelar med nikotinpåsar

Den största och kanske enda nackdelen med nicotine pouches är att det inte sysselsätter dina händer. När du ska sluta röka är det vanan att tända en cigarett som oftast är svårast att bryta. Tyvärr finns det väldigt få hjälpmedel för att bryta den vanan.

I övrigt kan det vara svårt att äta eller dricka med en nikotinpåse i munnen. Problemet kan lösas enkelt genom att du tar ut påsen innan du ska äta eller dricka. Om du upplever det här som ett problem finns det andra alternativ du kan använda dig av när du vill sluta röka.

En del personer kan uppleva att det svider en del under läppen vid användning av nikotinpåsar. Det är dock inte ett vanligt symptom.

Vad händer om jag får i mig för mycket nikotin?

Eftersom du kan använda dig av en nikotinpåse var som helst och när som helst är det lätt att du får i dig lite för mycket nikotin. Det kan leda till hjärtklappning, yrsel, illamående och svettningar. Om du upplever något av dessa symptom bör du omedelbart ta ur påsen och sätta dig ner. Drick gärna ett stort glas vatten och vänta på att symptomen ska gå bort. I de fall där symptomen håller i sig bör du uppsöka läkare, även om det inte är speciellt vanligt.

Hur mycket nikotin innehåller en påse?

Du kan hitta alla möjliga halter av nikotin i nicotine pouches. Från så lite som 2 mg ända upp till 18 mg. Det är dock rekommenderat att välja en låg halt av nikotin när du ska använda dem för att sluta röka. Det vanligaste är att välja ett märke som erbjuder påsar med 2-4 mg nikotin.

Ha i åtanke att du bör använda nikotinpåsar som ett hjälpmedel och att du i slutändan ska göra dig fri från alla slags nikotinprodukter. Det är lätt hänt att du istället för att vara beroende av cigaretter blir beroende av nikotinpåsar. Följ alltid rekommendationerna och lägg upp en plan för hur du ska lyckas bli av med ditt beroende.

Vilket luftgevär ska jag välja?

Att välja rätt luftgevär kan vara svårt, speciellt idag när det finns så många märken och fabrikat att välja mellan. […]

Premiumstövlar för alla

Upptäck den perfekta kombinationen av stil och funktionalitet med sortiment av premiumstövlar och gummistövlar. Vårt märke är synonymt med hög […]